Quattro intro

 Quattro intro

Stal Quattro, internationale drafsport van Friese bodem. Het begin. Reeds vanaf 1996 is Stal...

 Quattro foto

Hieronder vindt u diverse foto’s van onze paarden. Naast enkele van onze koerspaarden treft...

 Quattro video

De video’s van Stal Quattro op staan vanaf heden op YouTube. Naast video’s van koersen uit...

 Quattro contact

Contactpagina. Wilt u meer weten over stal Quattro en onze paarden. Aarzel niet en vul...

Stal Quattro, internationale drafsport van Friese bodem.

Het begin.
Reeds vanaf 1996 is Stal Quattro actief in binnen- en buitenland. De naam Quattro is ontstaan uit de samenwerking van 4 eigenarengroepen, te weten : Stal Mephisto, Stal Matchpoint, Stal Fox-Trot en de familie Eikema. Momenteel zijn alleen Roel Eikema en Siebren de Jong nog actief in Stal Quattro.

Evita Idzarda.
Door de jaren heen zijn op diverse koersbanen in Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Zweden successen geboekt. Paradepaard van Stal Quattro is nog steeds Evita Idzarda. Zij behoorde in Duitsland tot de top van haar jaargang. Ze won drie maal op rij met haar trainer en vaste rijder Heinz Wewering de Breeders Crown, Daarnaast zegevierde ze in de Grote Prijs van Duitsland voor merries, de Unitrotprijs en de Krone der Dreijährigen in Hamburg. Als tweejarige liep ze al een tijd van 1.14.8 en als zevenjarige won ze nog koersen in Italië. Een keihard koerspaard derhalve die in haar carrière meer dan € 525.000 verdiende.

De overige toppaarden.
Verder waren Sanne Idzarda, Tygo Idzarda, Vita di Quattro, Whoopie As, Twilight Boshoeve, Giovanni, February Aas, Imagina November en Manon di Quattro, meer dan verdienstelijke koerspaarden. Zij koersten voornamelijk in Italië, Duitsland, Frankrijk en Zweden. Daarbij werd gebruik gemaakt van de diensten van diverse toptrainers, w.o. Ake Svanstedt, Ole Goop, Timo Nurmos, Roger Walmann, Heinz Wewering, Holger Ehlert en Fabrice Souloy.   In 2006 werden de eerste stappen richting Frankrijk gezet.

Vincennes.
Tygo Idzarda en Whoopie As werden in training gezet bij Fabrice Souloy. Beide wonnen in hun carrière tweemaal op het heilige Vincennes. Een geweldige belevenis.

My Love Jet.
Tevens werd in 2006 de 6-jarige Frans geregistreerde draver My Love Jet aangeschaft. Met Arnold Mollema verdiende hij in korte tijd circa € 150.000 en staat sinds 2010 ter dekking in Frankrijk. De eerste twee 2-jarige Franse nakomelingen van My Love Jet hebben zich inmiddels gekwalificeerd.

Clerk Magistrate.
Vanaf 2010 is Stal Quattro de trotste mede-eigenaar van de Amerikaanse dekhengst Clerk Magistrate. Clerk is een van de snelste nazaten van de geweldige hengst Andover Hall. De oudste produkten van Clerk zijn inmiddels 3 jaar oud. Met name Don- en Eluna di Quattro, die inmiddels in training staan bij Reijo Liljendahl, manifesteren zich als potentiële toppers.

Koerspaarden anno 2015.
Momenteel zijn de Zweedse koerspaarden Falco di Quattro (Conway Hall – Nimmble di Quattro v. Varenne) en Gwenda di Quattro (Cantab Hall – Beau di Quattro v. Love You) de blikvangers van Stal Quattro.